Co se naučíte v autoškole v Praze Holešovicích


Když se o někom říká, že vystudoval s červeným diplomem prestižní vysokou školu, půjde o velice vysoké hodnocení znalostí v daném oboru. V podobném duchu bychom mohli hodnotit i autoškoly. Ty nejprestižnější naleznete zpravidla v Praze, což je celkem logické, protože Praha vám může nabídnout, co se týče výuky, ty nejlepší možnosti. Jste tu takříkajíc vhozeni do vody a musíte plavat, zvládnout mnoho úskalí v pomyslných peřejích, mezi balvany a zrádnými meandry. Co vás vlastně autoškola v Praze naučí?

Meandry alias zatáčky – k říčním meandrům bychom mohli přirovnat ostré zatáčky a nepřehledné křižovatky. Těch je v Praze celá řada a máte tu obrovský výběr. Výhodné je, pokud vás instruktor nasměruje do soustavy zatáček a křižovatek, kde se musíte rychle rozhodovat a sledovat veškerá dopravní značení.

centrum Prahy

Couvání a parkování – v pražských sídlištích je výtečná možnost využít nácviku parkování v úzkých ulicích. Je velmi důležité naučit se tyto manévry nejprve na cvičišti, a pak v ostrém provozu, kde se musíte zařadit mezi ostatní automobily. Couvat a parkovat musí umět každý řidič, toto je základ, bez něhož se neobejdete nejen v Praze.

jízda v Praze

Hustý provoz – udržování bezpečné vzdálenosti od vozidla před vámi je také nesmírně důležité pravidlo, které bohužel v praxi mnoho řidičů nedodržuje. Zde platí hlavně selský rozum a rozvaha, jak daleko mít vozidlo před vámi, abyste dokázali rychle zareagovat v případě, že to ten před vámi „na místě zašlápne“.

Jízdní pruhy – zařazování do jízdních pruhů je v Praze pro každého řidiče v autoškole důkladnou průpravou do budoucna. Bude se vám tato zkušenost moc hodit, protože v mnoha městech jsou silnice konstruované tak, že vytvářejí více souběžných pruhů.

Tramvajové pásy – zde si vyzkoušíte, jaké je to pohybovat se podél tramvajových pásů, vjíždět na ně a také dávat přednost tramvaji, která ve středovém tramvajovém pásu odbočuje vpravo přes váš jízdní pruh.