Na co při plavbě po Vltavě nezapomenout


Objednali jste si pronájem lodě na Vltavě a balíte věci, abyste byli nachystaní na den vyplutí ve Vyšším Brodě? Jedete na vodu poprvé a nemáte přesnou představu, co si vzít s sebou? Pokud vám půjčovna lodí pronajme i stan, neopreny, špricky, helmy a vesty, co byste si měli sbalit do lodního vaku nebo plastové bandy?

Boty do vody a na souš – na co se poměrně často zapomíná, je důraz na kvalitní a spolehlivou obuv. Budete potřebovat nejen pevné tenisky a sandály pro pohyb na souši, ale i spolehlivé boty do vody, do kterých neproniká písek ani kameny, a které mají pevnou a stabilní podrážku. Rozhodně neplujte úplně naboso, protože náhlé cvaknutí v místech s ostrými kameny na dně vám může způsobit i vážný úraz chodidla.

kánoe na Vltavě

Bublinková fólie a zipové sáčky – bublinková fólie se hodí mezi karimatku a spacák, změkčí vám lůžko poměrně značnou měrou a dobře se vyspat na vodě je stejně důležité, jako být fit přes den. Do zipových sáčků můžete ukládat různé drobnosti a také špinavé prádlo, hlavně zapáchající ponožky, které tím oddělíte od čistého prádla.

Český Krumlov

KPZ – za socialismu se tomu říkalo „Krabička poslední záchrany“ a děti si ji brávaly na pionýrské tábory. Kápézetku si můžete vzít na vodu i vy, hodí se do ní zapalovač a zápalky, svíčka, jehla a nit, tři různé knoflíky, zabalená kostka pevného lihu, poznámkový bloček a grafitová tužka, sponka do vlasů, kus křídy, napínáčky, hřebíky, skládací šroubovák, zavírací nůž a malé nůžky, gumičky, provázek, drátek, žiletka, poštovní známka na dopis, březová kůra a třeba i prezervativ.

Doklady a peníze v hotovosti – nespoléhejte na placení kartou, stále tu máme v oběživu hotovost, a s tou zaplatíte v každém kempu i ve městě na nákupu. Vezměte si s sebou dostatek peněz v hotovosti a nezapomeňte ani na vaše doklady, hlavně Občanský průkaz a kartu vaší zdravotní pojišťovny pro případ úrazu nebo onemocnění.