Dovolená s kompromisem


Nejhorší situace nastane, když jsou děti dvě a každé chce někam jinam. Ovšemže i tahle situace se dá vyřešit tak, že budete týden tam a týden onde. Budou spokojeni všichni. Pokud ovšem chcete dovolenou strávit na jednom místě, bude to složitější. Pokud chce jedno dítě k moři a druh někam do hor, bude to složitý oříšek. Jedině jeden rok vyhovět jednomu a další rok druhému. Tak se vlastně podělí obě děti a rodiče mají pokoj. Jenže, co když chtějí právě oni někam naprosto jinam?  Pokud jsou děti starší, lze to na nějaký čas řešit odloučením, tedy, pokud ta možnost je, trávit část prázdnin každý zvlášť.

dovolená

Ne každému to asi bude po chuti, ale děti v určitém věku již na přítomnosti rodičů a u nich jaksi netrvají. Mají přece své kamarády. A ti jim dostatečně vyhovují. Doba dovolené je navíc určena k tomu, aby se člověk rekreoval. Tedy, aby si odpočinul jak fyzicky, tak i psychicky. Což v praxi plní například dovolená u moře. Ovšemže ne každý to takto vítá. Jsou lidé, pro které tento druh odpočinku neplatí. Oni se raději potulují po horách a po lesích. Výhled na palouk prosvícený sluncem je pro ně více než voda u moře. A když si mohou večer opéci na přírodním ohýnku několik špekáčků, jsou spokojenější, než když někdo u moře chroupá kaviár.

hory

Každý z lidí hledá své štěstí jinde. A věřte tomu, že ti lidé, kteří přes dovolenou nachodili stovky kilometrů se mohou cítit odpočinutější více než ti, kteří se nějak moc nepohybovali. Je to dáno také hodně stylem života. Ti, kteří každý víkend vyrážejí někam do lesů a hor tak asi nepojedou na dovolenou někam na pláž. I když ani to nemusí být pravda. Vyzkoušet by si to rozhodně měli. I u moře se dají prožít zajímavé okamžiky na které budete jistě velmi rádi vzpomínat. Nezbývá než vám popřát krásnou dovolenou plnou klidu a pohody. Možná se tam někde potkáme.