Střechy mají smysl.


Každý ví, proč si nechává zastřešit svůj bazén, když by to lidé nevěděli, tak by si ho dělat nenechali. Má to své podstatné výhody! Některé si řekneme a vysvětlíme si, jak zastřešení funguje. Vysoké zastřešení vám může sloužit ke koupání v jakémkoliv počasí, ať už venku leje jako z konve nebo je dusno na padnutí. Můžete si zvolit, že si bazén necháte zavřený a budete se koupat pod střechou nebo zvolíte variantu, kdy bazén otevřete jen do půlky a půlku si necháte zadělanou, abyste se mohli schovat před sluníčkem. Má to tedy obrovské plusy pro vás jako uživatele. Máte volbu, v otevřenosti bazénu.

jednokolejnicové zastřešení bazénu

Dalším bodem je samozřejmě čistota vody. Do bazénu si vždy něco málo donesete na těle, i když s před samotným vstupem do vody opláchnete a umyjete. Vždy vám něco na pokožce a nohách zůstane, ale nebude to v takovém množství jako, když vlezete do vody bez umytí a na nohou budete mít nalepené drobky od sušenek, hlínu a trávu. Na těle budete mít opalovací krém, který by měl byt nesmývatelný, ale přesto se do bazénu uvolní. To, že se vám do něj nic nedostane, protože bude stoprocentně chráněny, když ho nezapomenete zavřít, je druhá věc. Žádné listí, žádná posečená tráva ani prach z cesty. Je to prostě skvělé řešení.

jednokolejnicové zastřešení bazénu

Teď, něco k samotnému otevírání a zavírání. Posuny střechy bazénu jsou řešeny kolejnicovým provedením a jednoduše střecha v kolejnicích jezdí. Není to nic převratného ani složitého, jen si musíte dát pozor, aby byli kolejnice čisté. Jednokolejnicové zastřešení bazénu je tedy naprosto jednoduché! Střecha se skládá z jednotlivých dílů, které si můžete navolit při pořizování. Každý jednotlivý díl má svou dráhu v kolejnici, po které se pohybuje. Vedle sebe tak vznikne několik drah kolejnic, které vezou vždy jeden plát střechy, aby se mohla otevřít a pak jednoduše zase zavřít. Není na tom nic složitého.